El foc ha tornat a ser el protagonista aquesta nit al cor de Manresa amb una nova edició del correfoc que des de 2/4 de 10 de la nit i fins poc després de les 12 ha fet cremar quilos i quilos de pólvora. L'ensurt l'ha protagonitzat el Bou, la figura més esperada, que per tercera vegada en 35 anys ha caigut durant el seu ball. En tot el recorregut, una cinquantena de persones han patit ferides lleus.

Puntual, la rua ha partit d'una plaça Major força plena, amb un bon aspecte, tot i comptar amb menys participació que els últims anys. El tercer txupinasso ha donat pas a l'espectacle posterior del foc i les espurnes. De la plaça Major, el correfoc ha desfilat pel carrer de Sant Miquel, Piques, Creus, Arbonés, Montserrat, Santa Maria, Gispert, Vilanova, i la Plana de l'Om. Aquí ha fet parada poc abans de les 11 de la nit i ha recompensat els participants amb una pluja de foc i una intensa traca.

Final, amb caiguda del Bou inclosa

L'itinerari ha continuat pel carrer Nou, Metge Planas, Pedregar, Carme, Cap del Rec, i ha retornat a la plaça Major cap a 3/4 de 12 de la nit on hi ha hagut l'orgia de foc final, culminada amb focs artificials, ball i càntics. Poc abans ha estat quan ha caigut el Bou, que en aquells moments podia estar carregat amb uns trenta quilos de pólvora i que ha calgut esperar que petés tota per moure'l de nou.

Enguany, la capital del Bages ha fet esclatar 446 quilos de pirotècnia en el marc de la festa major. 185 es van cremar al castell de focs celebrat el diumenge al vespre al parc de l'Agulla, mentre la resta, 261, van petar durant la mostra del correfoc del dissabte i el correfoc d'aquesta nit. En total, són 5 quilos més que l'any passat.