El nombre de ferits durant el correfoc de Manresa d'ahir a la nit ha disminuït un 16,5% respecte a la xifra de ferits de l'any passat, que van ser 103. Enguany s'han realitzat un total de 86 assistències mèdiques, totes amb pronòstic lleu. La majoria de les persones ateses ho van ser per caigudes o cremades.

Dels 86 ferits, 32 van ser atesos pel personal de Creu Roja en ambulàncies. Dos van haver de ser traslladats a l'hospital de Sant Joan de Déu amb traumatismes en extremitats inferiors per caiguda, cap d'ells greu. Els grups sanitaris de Creu Roja que van a peu durant el recorregut del correfoc van assistir 22 persones, i a l'hospital de campanya d'Althaia, situat a la plaça d'Europa, es van atendre 32 ferits. D'aquests, sis tenien ferides als ulls provocades per les guspires del foc, però segons han informat els responsables del dispositiu cap dels casos és greu.

En l'edició passada es van realitzar un total de 103 assistències, la majoria també per cremades o contusions lleus. La xifra es va més que duplicar respecte al nombre de ferits durant el correfoc del 2016, que van ser 48. Protecció Civil ho va atribuir llavors a l'increment dels quilos de pirotècnia que es van fer esclatar durant el correfoc. Van passar de 240 a 310, que han estat els mateixos quilos que s'han fet petar aquest any.

Creu Roja va aportar a la festa 30 sanitaris a peu, dos de fixos a l'hospital de campanya de la plaça d'Europa i vuit ambulàncies, una de les quals amb infermer; el SEM i Althaia, una metgessa, una infermera i una administrativa, i a la Clínica Sant Josep hi havia un oftalmòleg de guàrdia. Bombers va aportar una dotació, i l'ADF Pla de Bages, un vehicle lleuger. També hi havia la Policia Local i els Mossos.