La festa major donarà pas a la reflexió. Dijous s'iniciarà al teatre Conservatori el cicle «Manresa des d'una altra mirada», una iniciativa que d'aquí a final d'any repensarà en veu alta temes com la festa, la salut, l'esport, la solidaritat i la universitat. La primera edició d'aquest dijous girarà al voltant del tema «Festa és cultura». Hi participaran el músic manresà Natxo Tarrés i l'actor Quim Masferrer. Es durà a terme a 2/4 de 8 del vespre. L'entrada és gratuïta i oberta a tothom.

Es tracta d'una proposta per dotar la ciutat «d'un nou espai de reflexió i debat que ens faci sacsejar i posi en relleu aquells valors que ens fan ser forts», va afirmar en la presentació del cicle la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas (vegeu Regió7 del 29 de juny).

Entre els convidats que participaran a les sessions programades hi ha Mònica Terribas; l'exwaterpolista manresà Manel Estiarte; el responsable de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, i el periodista Joaquim Maria Puyal, que protagonitzarà l'última sessió, el 13 de desembre al Kursaal.