135 dels alumnes matriculats al grau en Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa són francesos. Juntament amb dues noies més, també franceses, que faran Infermeria, participaran entre dilluns, 10 de setembre, i divendres, 14, en unes jornades de preparació que la universitat ofereix als estudiants estrangers que s'hi incorporen.

Durant les dues setmanes de formació es prepara l'alumnat per afavorir la seva integració a la vida universitària i a l'aprenentatge dels continguts vinculats als estudis des del primer dia de les classes, que s'iniciaran el 17 de setembre. Serà la cinquena vegada que el centre prepara unes jornades d'acollida per a l'alumnat francès.

Les dues setmanes d'acollida inclouran classes de castellà adaptades als continguts curriculars dels estudis, que es faran al matí. A la tarda, durant la primera setmana, treballaran el glossari de conceptes bàsics vinculats a l'anatomia, la valoració de la postura, l'activitat física i el control motor. La segona setmana es tractaran les diferències entre la professió a Espanya i França, i s'afegiran continguts sobre les mans com a eina de feina i sobre reeducació propioceptiva. A banda de l'assistència a aquestes sessions formatives, el nou alumnat francès coneixerà les instal·lacions del Campus Universitari, amb visites programades a la biblioteca universitària, la BCUM.