El Marroc no es mou del capdamunt del rànquing de les deu nacions amb més aportació d'habitants a Manresa i ja representa el 8% del total de la població i gairebé el 47% de la nouvinguda. Pel que fa la resta de nacionalitats, destaquen els llocs que ha escalat Veneçuela. Aquest país no era habitual al rànquing. En el padró del desembre del 2017 hi va entrar per primer cop i es va col·locar en el número deu, i en el recompte del juny passat ha pujat fins a la setena posició. Com succeeix amb altres països -com Hondures- la situació de crisi del país és el que ha motivat, sens dubte, aquesta incorporació i escalada.

D'un any a l'altre, el nombre d'immigrants del Marroc ha augmentat en 419; els de Romania, segona al ràquing, han baixat en 59; Xina n'ha crescut 3; Senegal, 2; Hondures, n'ha augmentat 99; Colòmbia, 45; Veneçuela, 62; Ucraïna n'ha perdut 1; Bolívia, 2, i Equador, 9. El 2009, aquest país ocupava el tercer lloc en el rànquing. Aquell any també hi havia Polònia, Argentina i Brasil, que n'han desaparegut.

Per sexes, mentre que al col·lectiu marroquí establert a Manresa hi ha més homes (55%) que dones (45%), igual que al xinès, el senegalès (amb molta diferència, 72% d'homes i 28% de dones), l'ucraïnès i l'equatorià, a la resta predominen les dones. Destaca especialment Hondures, on passa el mateix que amb Senegal però a l'inrevés. Les dones representen el 75% i els homes el 25.