El director de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona especialista en nanotecnologia i superconductivitat, el manresà Xavier Obradors, serà l'encarregat d'apadrinar l'acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Educatiu a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-EPSEM). L'acte ja té data: se celebrarà el pròxim 19 de setembre a les 7 de la tarda al saló de plens de l'ajuntament de Manresa. Obradors serà qui farà la intervenció glossant el paper que ha tingut l'escola politècnica universitària.

El reconeixement forma part dels actes per commemorar els 75 anys del centre universitari, que es va posar en marxa com a Escola de Capatassos Facultatius de Mines. El reconeixement valora la seva activitat durant aquests anys i la seva vinculació al territori.

Durant tot el curs s'han dut a terme diverses iniciatives per celebrar aquests 75 anys, que culminaran el pròxim 6 de març amb l'acte d'investidura doctor honoris causa del canadenc nascut a l'antiga Rhodèsia del Sud, actual Zimbàbue, Evert Hoek. Hoek és especialista en enginyeria geotècnica i investigador internacional en mecànica de roques.