Les fires Ecoviure i Cuida't se celebraran enguany el mateix cap de setmana, el del 27 i 28 d'octubre al Palau Firal de Manresa, per sumar esforços entre certàmens amb un públic similar. L'objectiu és afavorir l'intercanvi de visitants entre elles i generar un espai comú dedicat a la cura del medi ambient i de les persones.

Tant Ecoviure com Cuida't ampliaran la seva zona d'exposició respecte d'edicions anteriors, de manera que es guanyarà espai per als expositors i les activitats paral·leles. Tot i que coincidiran en lloc i en dates, cadascuna de les fires tindrà un espai diferenciat i el seu propi programa d'actes.

Ada Parellada i Natxo Tarrés

La cuinera Ada Parellada serà una de les convidades de la fira Ecoviure, on oferirà un taller de cuina sobre el reaprofitament dels aliments. L'activitat serà oberta a tothom i es farà el diumenge 28 a les 11 del matí. Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana de Barcelona, és una reconeguda activista contra el malbaratament alimentari i a favor de la cuina sostenible. D'altra banda, la fira Cuida't tindrà Natxo Tarrés, membre del grup manresà Gossos, com a ponent de la conferència inaugural.

Ecoviure és la fira de referència a la Catalunya Central sobre medi ambient, sostenibilitat i ecologia, i una de les pioneres a Catalunya en aquest àmbit. Es tracta d'una proposta consolidada de la qual enguany se celebrarà la vintena edició. La part professional té un paper molt important a Ecoviure, ja que s'ha convertit en un punt de trobada d'empreses i professionals del sector gràcies a les jornades tècniques que s'hi celebren el divendres abans de la fira.

Cuida't arribarà enguany a la vuitena edició donant resposta a l'interès per la salut i les teràpies naturals. La fira permet conèixer propostes amb l'objectiu de millorar la salut i el benestar d'una manera natural: des de teràpies complementàries a la medicina tradicional, fins a alimentació saludable i tècniques de relaxació.