A partir del dilluns 17 de setembre, les consultes externes i les urgències d´oftalmologia de la Fundació Althaia deixaran la Clínica Sant Josep i s´atendran a l´Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

D´aquesta manera se centralitza l´activitat del servei, que ja porta a terme les intervencions quirúrgiques a Sant Joan de Déu. Amb el canvi, les consultes externes d´aquesta especialitat tindran pràcticament el doble d´espai, fet que permetrà oferir un millor servei als usuaris i unes millors condicions de treball als professionals.

Amb la nova ubicació, les urgències oftalmològiques passaran a integrar-se en el circuit d´atenció urgent existent a Sant Joan de Déu. Això vol dir que els pacients urgents amb alguna patologia als ulls s´hauran d´adreçar a urgències generals de l´hospital (planta -2).

Les consultes externes estaran ubicades a la planta -1, bloc G, de l´edifici històric de l´hospital. Serà en un espai de 552 metres quadrats que va quedar en desús arran del trasllat del servei d´oncologia la primavera passada i que s´ha adequat i equipat amb nou mobiliari. A la Clínica, les consultes externes ocupaven una superfície de 287 metres quadrats.Evitar duplicitats

El canvi no afecta les consultes ambulatòries del CAP Bages, que es mantenen en el mateix edifici i que s´atenen conjuntament amb professionals de l´Institut Català de la Salut (ICS). El que sí varia és la gestió administrativa, que des d´aquest estiu ha assumit Althaia. Els objectius són evitar duplicitats de visites i disminuir l´absentisme per tal d´incrementar l´eficiència.

L´any passat, el servei d´Oftalmologia d´Althaia va atendre un total de 24.000 visites, 3.777 urgències i 1.934 sessions d´hospital de dia. En paral·lel, va portar a terme 1.857 cirurgies, 257 tractaments amb làser i 3.960 proves oftalmològiques.