La presidenta del grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha inflat el seu currículum en incloure-hi un màster i un postgrau quan són estudis menors de cinc i tres crèdits, respectivament. Una informació que ha avançat Eldiario.es i que ha confirmat la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), on la política de Ciutadans diu haver cursat els esmentats estudis.

Es tracta d'un nou cas dins la formació després que també s'hagi posat en dubte el currículum del seu portaveu econòmic, Toni Roldán, i del mateix líder del partit, Albert Rivera.

A la biografia publicada a la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona, Mejías afirma que ha cursat un màster en Dret Concursal a la Universitat de Vic (UVic), quan en realitat la universitat no ha impartit mai un màster amb aquest nom, sinó que es tracta d'un curs sobre administració concursal de cinc crèdits. En canvi, un màster universitari té 60 o més crèdits.

La UVic-UCC va fer públic ahir mateix un comunicat en el qual remarcava que «la direcció de la Universitat vol deixar clar que la institució només ha expedit un certificat a la senyora Carina Mejías per la realització d'un curs d'especialització». Detallava que a la Universitat de Vic mai no s'ha impartit «cap màster en Dret Concursal», sinó que oferia «un curs d'especialització de cinc crèdits en aquesta disciplina».

Aquest mòdul formava part del pla d'estudis d'un màster que l'any 2012 s'oferia amb el nom de màster en Auditoria de Comptes. «Lamentem aquesta situació i defensem el prestigi i el bon nom del sistema universitari català», emfatitzava la universitat.

La dirigent de Cs a Barcelona va atribuir l'error a l'equip del partit que es va encaregar de facilitar la informació sobre la seva biografia a l'Ajuntament. Va assegurar també que els assumia com a propis i que demanarà al consistori que modifiqui la informació.