La Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa (EPSEM-UPC) es tornarà a vestir de gala el pròxim 6 de març, quan se celebrarà un dels actes centrals per commemorar el seu 75è aniversari. Serà durant la celebració de la investidura de doctor honoris causa de l'investigador canadenc Evert Hoek. Nascut a l'antiga Rhodèsia del Sud, l'actual Zimbàbue, és especialista en enginyeria geotècnica i un dels principals estudiosos a escala internacional en mecànica de roques, àmbit relacionat amb el món de la mineria, que és l'orígen de l'actual Politècnica de Catalunya a Manresa.

Els actes del 75è aniversari de l'EPSEM-UPC, que s'allargaran tot el curs, es van iniciar formalment a final de novembre passat amb la cerimònia de graduació al Teatre Kursaal dels alumnes que van acabar el grau d'enginyeria. Gairebé 150 estudiants de grau i màsters van formar part de la promoció del curs 2016-2017.

Durant el curs s'han dut a terme activitats, com xerrades de professors-investigadors de la mateixa Politècnica de Manresa per donar a conèixer les activitats de recerca que es fan al centre universitari. També s'han dut a terme millores a l'exterior de l'edifici universitari de l'avinguda Bases de Manresa. Ara el logo de la universitat i les lletres UPC identifiquen el centre.

Igualment en el marc dels 75 anys, el pròxim novembre acollirà la Viquitrobada, una jornada en la qual es reuneixen membres de la comunitat d'editors de la Viquipèdia en català. Se celebrarà el diumenge 24 de novembre i durarà tot el dia amb l'objectiu que la comunitat viquipedista catalanoparlant abordi els principals reptes i projectes de futur.