Amb l'acte d'ahir es va donar compliment a un acord de ple de l'Ajuntament de Manresa del mes de juliol passat, quan es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals concedir la Medalla de la Ciutat al mèrit educatiu a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC).

La concessió es va fer a proposta de la Fundació Universitària del Bages (FUB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Centre Tecnològic de Manresa i el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Manresa.

En nom de tots ells, la delegada de la UOC a la Catalunya Central, Mònica de Llorens, va dir que les entitats promotores de la distinció consideraven «imprescindible» reconèixer la trajectòria de l'EPSEM-UPC per la seva «vinculació intensa, constant i positiva amb el territori». També per la seva contribució a posicionar la ciutat de Manresa dins el context universitari català i la «seva visió global».

De Llorens va destacar, així mateix, la «intensa activitat investigadora» que es porta a terme al campus de Manresa de la Universitat Politècnica i les iniciatives que du més enllà de l'activitat acadèmica. Va recordar que té estudis únics a Catalunya, com els de Mines, i també a escala estatal, com l'enginyeria TIC.