El projecte «Manresa des d'una altra mirada» va aconseguir, ahir al vespre, omplir la platea del teatre Conservatori de públic delerós de conèixer els consells del doctor Miquel Vilardell i del gastrònom Toni Massanés sobre salut. El principal: tenir projectes per viure més i millor.

Consells que anaven adreçats als ciutadans, però també a la ciutat, que per això aquest cicle de ponències té com objectiu crear un espai propici per aixecar la mirada amb el caliu necessari per repensar Manresa.

I això va tenir com a conseqüència que a l'alcalde Valentí Junyent, present a l'acte, li van posar deures.

Síndrome de l'Oreneta

Li van demanar que fes tot el possible perquè no hi hagi gent que mengi sola, que millori l'atenció domiciliària i que les polítiques socials evitin la síndrome de l'Oreneta -la que pateixen els avis que ja no poden viure sols i van de casa en casa dels fills amb una maleteta.Els 100 anys de la Càndida

Però l'alcalde ja venia amb part de la feina feta i abans que li poguessin dir res, quan va intervenir breument a l'inici de l'acte, va explicar que precisament havia de marxar just quan s'havia previst que acabarien les ponències per assistir a un altre acte: la celebració del centenari de Cándida Josefa Orts Rodríguez amb festa amb els veïns al vestíbul del carrer Ferrer Vidal, 12.

Com que el moviment es demostra caminant l'alcalde li anava a lliurar un obsequi i un ram de flors a aquesta professora que ha treballat a Súria i a Sant Joan de Vilatorrada i, a Manresa, a les escoles Pare Algué i Anselm Cabanes (actualment La Font), entre d'altres centres educatius.

Per als manresans, a banda de tenir sempre un projecte entre mans, l'altre consell va ser que tinguessin cura del gran sistema sanitari del que gaudeixen.