La secretaria de Polítiques d'Igualtat d'ERC Bages organitza demà un acte reivindicatiu per totes les dones preses, exiliades o encausades per motius polítics. L'acte, que s'ha batejat amb el nom de «Reivindiquem-nos», es durà a terme a la plaça Sant Domènec de Manresa, entre les 5 i les 7 de la tarda.

Hi haurà actuacions musicals, lectures teatralitzades, un espectacle de teles acrobàtiques, teatre gestual i la intervenció de familiars de preses i exiliades.

La responsable de la secretaria de Polítiques d'Igualtat d'ERC al Bages, Àdria Mazcuñán, afirma que la iniciativa es porta a terme «perquè la situació per la qual travessen aquestes dones no caigui en l'oblit». Considera que pateixen una doble càrrega «pel fet de ser preses, exiliades o encausades, i pel fet de ser dones, ja que majoritàriament, un cop més, han quedat en segon terme en molts dels debats de l'opinió pública i dels mitjans de comunicació».

L'acte es portarà a terme per «visibilitzar les dones, reivindicar-les i fer-les presents més que mai en el nostre clam per la llibertat».