L'Associació Xinesa de la Catalunya Central va celebrar ahir una de les festes significatives del calendari xinès, la de la Lluna, amb un acte a la plaça Catalunya de Manresa on va convidar tothom a participar en activitats culturals i musicals, i a una degustació de pastissets que es consumeixen especialment en aquesta ocasió.

«És la segona festa més important de la Xina després de l'any nou xinès», van explicar representants de l'associació que presideix Chen Kang Nian. Se celebra en família, «i per a nosaltres Manresa és la nostra família», van assegurar. Per trencar la idea que la comunitat xinesa és tancada, van celebrar la festa a la plaça.

A l'acte hi van assistir els regidors de Cohesió Social, Mercè Rosich, i de Comerç i Mercats de l'Ajuntament, Jaume Arnau. Als parlaments, Rosich, acompanyada d'una traductora al xinès, va afirmar que la confiança s'ha de basar en el coneixement mutu, i va fer una crida a la cohesió social i l'entesa. Per la seva part el representant de l'associació va animar els manresans a aprendre xinès i a conèixer la cultura d'aquest país.