Una dona encapçalarà la llista de la CUP a les pròximes eleccions municipals de Manresa, «sí o sí». Així es va decidir en l'assemblea oberta que la formació d'esquer-res i anticapitalista va celebrar divendres al vespre. A l'assemblea es va decidir, també, quins seran els primers sis integrants de la llista. Es van presentar públicament ahir. Són tres dones i tres homes. El que no està decidit és qui ocuparà cada lloc. Això es debatrà en una nova assembla oberta que se celebrarà el pròxim novembre.

Dos dels actuals tres regidors de la CUP repetiran. Es tracta de Jordi Garcés i Gemma Tomàs. Jordi Masdeu, que compleix el seu segon mandat, i que per tant haurà complert 8 anys com a regidor, no es tornarà a presentar, tal com marca el codi ètic de la formació. La resta de candidats són Roser Alegre, Marc Ballús, Gemma Boix i Jordi Trapé.

Garcés, de 33 anys, llicenciat en Filosofia i Antropologia Social, pagès i ramader; i Tomàs, de 29 anys i arquitecta, repetiran. Els acompanyaran Roser Alegre, de 35 anys i llienciada en Sociologia i Antropologia, dinamitzadora de la casa Flors Sirera; Marc Ballús, arquitecte de 43 anys que també fa docència a secundària; Gemma Boix, advocada de 28 anys; i Jordi Trapé, graduat en Farmàcia de 26 anys.

A l'assemblea també es va començar a posar fil a l'agulla per preparar les municipals. S'han creat cinc comissions de treball per treballar el que seran les principals línies de la campanya. Són Feminisme; República; Treball, que inclouria temes com la municipalització de serveis o drets laborals; Dret a la vida, que toca temes com els drets socials, l'habitatge, cultura, esports i persones migrades; i Dret a la ciutat, que entre altres coses inclou temes d'urbanisme i mobilitat.

La presentació dels sis candidats de la CUP es va fer als horts de la Sagrada Família, bona part dels quals han desaparegut arran de les obres que s'hi estant fent per construir un Mercadona. La CUP va voler demostrar, així, la seva oposició a un projecte «una mica opac i poc transparent. No es va obrir un debat al barri ni al si de la ciutat. Va mancar política participativa», va afirmar durant l'acte Jordi Garcés.

La CUP és la tercera formació que ha presentat públicament la seva candidatura a les municipals que s'han de celebrar el maig vinent. La primera a fer-ho va ser Esquerra Republicana. L'actual regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, en serà l'alcaldable. Més recentment, el PdeCAT va escollir Valentí Junyent per optar a la reelecció en una candidatura que es dirà Junts per Manresa.