4.500 quilos de pa artesà dels quals sortiran més de 5.000 entrepans, 250 quilos de llonganissa i un centenar de voluntaris faran possible l'entrepà solidari que es posarà a la venda avui, dissabte, amb l'objectiu de recollir fons per millorar l'atenció infantojuvenil de la Fundació Althaia. Farà un quilòmetre de llargada, i recorrerà el Passeig i el Guimerà.

L'acte l'impulsa el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i Manresa + Comerç. Vol ser una festa popular per donar suport al projecte de creació d'una unitat d'hospitalització psiquiàtrica infantojuvenil a Althaia que tindrà 12 llits. Estarà dissenyada per prestar un model d'atenció integral en salut mental a joves que presentin episodis aguts que requereixin la seva hospitalització. Actualment no hi ha cap servei d'aquest tipus a la Catalunya Central. Ara s'han de derivar a altres hospitals. És la primera acció de mecenatge que es porta a terme per millorar el servei de Pediatria de la Fundació Althaia. L'entrepà més un refresc es podran adquirir per 5 euros.

L'acte solidari començarà a les 6 de la tarda a la Ben Plantada. Membres de la comissió organitzadora, amb l'apadrinament de la cuinera Ada Parellada, aniran fins a Crist Rei seguint el recorregut de l'entrepà. A Crist Rei hi haurà parlaments de la responsable de la unitat de Participació i Mecenatge d'Althaia, Antònia Raich; de la responsable de Manresa + Comerç, Tània Infante; el president del Gremi d'Hoteleria, Diego Sánchez; la cuinera i restauradora Ada Parellada; i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.