A les 11 del matí i coincidint amb el primer aniversari del referèndum per la independència, a l’Ajuntament de Manresa es va desplegar una pancarta amb el lema “Republiquem”, en el marc de la campanya promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que té per objectiu mostrar el compromís del món local amb la construcció de la República catalana.

L’Ajuntament de Manresa és un dels 786 d’arreu de Catalunya on l’AMI ha fet arribar la lona amb la paraula “Republiquem”. Com a membre d’aquesta entitat, l’Ajuntament de Manresa s’adhereix a la campanya i, per aquest motiu, s'ha dut a terme l'acte presidit per l’alcalde, Valentí Junyent, regidors i regidores i obert a tota la ciutadania. A l'acte hi van assistir unes dues-centes persones.

En el marc de l’acte, l’alcalde Valentí Junyent va llegir el manifest consensuat per l’AMI, que consta d’onze punts que deixen clar el compromís del món local amb Catalunya; amb el municipalisme; amb els valors democràtics; amb la pau; amb el diàleg; amb les llibertats individuals i els drets fonamentals; amb totes les persones anònimes que van fer possible l’1 d’octubre; amb els resultats del Referèndum; amb els presos polítics i exiliats; amb els alcaldes i altres persones investigades; i amb la República Catalana.