Ha arrencat oficialment el Pressupost Participatiu 2019. Fins al 30 de novembre, entitats o ciutadans particulars podran presentar projectes o propostes que responguin a necessitats de la ciutat. Les línies mestres del Pressupost Participatiu són les mateixes que en les edicions anteriors: la ciutadania pot proposar i decidir en què invertir 200.000 euros del pressupost municipal.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és l'avançament d'un mes en el període de votació, per no fer-la coincidir amb les properes eleccions municipals. Les propostes presentades es podran votar de l'1 al 28 d'abril. L'endemà, el 29 d'abril, es faran públics els resultats finals. Com l'any passat, per afavorir la màxima participació es manté l'edat de votació en els 12 anys i, a més, per reforçar aquest grau d'implicació dels joves, s'oferiran tallers d'elaboració de projectes a tots els instituts de la ciutat.

Possibilitats de millora

Un cop finalitzat el període de presentació de projectes, el procés continuarà amb una fase de valoració. El mes de gener ja es coneixeran els projectes viables tècnicament i els que, per tant, seran presentats i susceptibles de ser millorats per la ciutadania en una matinal durant el mes de febrer.

A final de febrer es coneixeran els projectes definitius que seran duts a votació. Per donar-los a conèixer, des de mitjan març i durant tot el mes d'abril es podran consultar els projectes tant telemàticament com físicament en forma d'exposició itinerant per diferents punts de la ciutat. La novetat d'enguany és que s'habilitarà un punt d'informació i votació estable totes les tardes del mes d'abril al Quiosc de l'Arpa.

Com en l'edició del 2018, s'editarà un llibret que recollirà totes les propostes i es farà arribar a totes les llars i equipaments municipals.