«Com a mínim, estaran tres cursos amb mòduls. És un equipament provisional, però l'escolarització és tan bona com qualsevol altra», deia la regidoria d'Educació de Manresa el 2009, quan es van instal·lar les primeres cargoleres de l'Escola Valldaura. Deu cursos més tard, el centre escolar encara no té un terreny definitiu i els alumnes segueixen en els mòduls prefabricats.

«És una lluita constant cap al departament d'Educació i l'Ajuntament de Manresa per aconseguir millores als mòduls i el compromís perquè edifiquin l'edifici. Se suposa que hi és, però no hi ha ni terreny, ni diners... ens expliquen», destaca la cap d'estudis de l'escola Valldaura, Raquel Vilà.

És el consistori municipal el que ha d'adjudicar un espai definitiu al barri per al centre educatiu, actualment situat en un solar al carrer d'Ausiàs March. La regidora d'Ensenyament de Manresa, Mercè Rosich, assenyala que «a hores d'ara, l'Ajuntament no té un espai que puguem donar a l'escola en aquella zona». En la mateixa línia, el departament d'Educació explica a aquest diari que l'escola segueix «pendent de planificació a l'espera del solar» i que «treballen conjuntament amb el consistori per definir la planificació global a la ciutat».

Les famílies implicades

«Fem pinya amb les famílies. Quan fem reclamacions és tota la comunitat educativa», recalca Vilà. «Els pares i mares estan implicats», afegeix.

La presidenta de l'AMPA, Margara Conde, afirma que van «tots a l'una». Assegura que estan «preocupats per la situació, però no resignats» i que «seguirem lluitant. No hi ha projecte a curt termini per construir l'escola al barri, ja que l'administració va perdre els terrenys que tenia», recorda. De moment, se centren, doncs, a aconseguir millores als mòduls.