Treballar per «frenar el feixisme desfermat als carrers», aquesta és la funció de la nova Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics de la Generalitat, en paraules del president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià. I al capdavant d'aquest organisme de nova creació hi haurà el manresà Adam Majó, exregidor de la CUP.

El Consell Executiu celebrat ahir de manera extraordinària a Sant Julià de Ramis per commemorar el primer aniversari de l'1-O va nomenar Adam Majó director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics.

Majó va fer públic fa pocs dies que deixava de ser el Comissionat per al Centre Històric de Manresa (vegeu Regió7 de dimarts passat) per acceptar una altra oferta laboral també dins el sector públic.

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar el dia 7 de juny la creació de l'Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics. L'oficina, que depèn orgànicament del departament de Vicepresidència del Govern, té com a principal objectiu definir i coordinar les polítiques del Govern relacionades amb els drets civils i polítics. Es preveu que aquesta oficina permeti promoure i divulgar la defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans de Catalunya i garantir-ne el compliment treballant de forma coordinada amb els departaments de l'Executiu que en tinguin competències i el Síndic de Greuges.

L'oficina és una proposta d'ERC traslladada al president Quim Torra durant la seva sessió d'investidura. El president va fer seva la proposta i tot seguit es va aprovar la creació al Consell Executiu juntament amb la nova estructura del departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda.

L'oficina ha d'analitzar les vulneracions de drets i treballar «per frenar el feixisme desfermat als carrers», va afirmar el president del grup parlamentari d'Esquer-ra, Sergi Sabrià, durant la sessió d'investidura.