En el cas que, tal com ha assegurat fins ara el govern municipal, no hi hagi cap cas concret sobre la taula que faci necessària la modificació del Reglament d'honors i distincions, la CUP creu que encara s'entendria «menys» la urgència d'aprovar una modificació que el grup polític d'oposició qualifica de «controvertida».

Els tres representants de la Candidatura a l'Ajuntament de Manresa han recordat que «fins al moment s'havia arribat sempre per unanimitat dels grups municipals a la designació dels honors i distincions».

A més, el canvi es produeix només 8 mesos abans de les eleccions municipals, i la CUP entén que un canvi d'aquestes característiques s'hauria d'aprovar amb consens i, sobretot, a l'inici del mandat, no a les acaballes.

La CUP també subratlla que la modificació del Reglament d'honors i distincions es refereix estrictament a instal·lacions municipals i en cap cas «no parla de les altres designacions de noms que es poden fer i que estan previstes a l'article anterior del modificat: Via pública, complex urbà o espai públic».