La CUP creu que la modificació del Reglament d'honors i distincions de l'Ajuntament de Manresa

pot ser un «vestit a mida» per posar el nom de Manel Estiarte al nou camp de futbol de la plaça del Milcentenari.

El darrer ple municipal va aprovar la modificació del reglament amb el vot en contra de la CUP «per manca de debat previ amb els grups municipals tot i que l'equip de govern sabia que hi havia discrepàncies amb els canvis previstos».

Fins ara, el reglament preveia que la «designació d'una via pública, un complex urbà, un espai públic o una instal·lació municipal» amb el nom d'una persona honorada per la ciutat només es podia fer «a títol pòstum i després de transcorreguts almenys 3 anys de la defunció».

La modificació que va aprovar l'equip de govern diu que «amb caràcter excepcional, i només en casos de persones amb una trajectòria reconeguda prèviament amb algun dels altres mèrits previstos» en aquest reglament -com manresà il·lustre, fill predilecte o adoptiu o medalla de la ciutat-, es podrà atorgar l'honor en vida de la persona, només per denominar instal·lacions municipals i només quan hagin passat almenys 3 anys des de l'atorgament de l'anterior honor. L'excepcionalitat s'haurà d'aprovar prèviament, en sessió plenària de l'Ajuntament de Manresa, mitjançant acord que requerirà el vot favorable de les dues terceres parts de la corporació.

Fets consumats

Els regidors de la CUP van preguntar a la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, si el canvi s'havia fet perquè l'equip de govern tenia sobre la taula algun nom per posar en alguna instal·lació municipal que requerís aquests canvis. La resposta de la regidora va ser «que no hi havia sobre la taula cap cas que (ella) en fos coneixedora» i va reiterar que entenia que no s'havia fet per cap cas concret i que era una cosa que es regula de manera general.

La CUP «tem que la modificació del reglament estigui feta a mida per poder posar el nom de Manel Estiarte» a aquesta instal·lació, ja que l'honorat en qüestió és una persona viva i fa més de 3 anys que va rebre la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu.

La CUP adverteix que l'Ajuntament de Manresa «pot haver aplicat la política de fets consumats fent aquesta modificació exprés». Si és així, al ple va quedar clar que la regidora Anna Crespo «o bé va mentir, o bé no és coneixedora de les apostes del seu govern».