Una vintena de persones van ser desallotjades precipitadament dimarts al vespre de l'edifici del Galceran Andreu, el que comunica la passarel·la de la Via de Sant Ignasi amb la plaça Major i la Seu. «Va venir la policia i a crits ens deien que l'edifici queia. Que només agaféssim l'imprescindible», relatava ahir a la tarda a Regió7 la propietària d'un dels habitatges. Es va endur les ulleres, l'ordinador, el mòbil, roba i estris de neteja personal. Ahir a la tarda va poder tornar a entrar al pis «per emportar-me dues caixes de fotos dels meus fills de quan eren nadons». Abans d'entrar va comentar que tenia una sensació «horrible, espantosa, injusta, innecessària i irreversible».

Va passar la nit als apartaments Urbi que hi ha just al costat de l'edifici esfondrat. Però no sap on anirà a parar finalment. Tampoc un dels seus veïns, que, amb dues filles menors i una neta, va dormir a casa d'un company de feina. Tenen cita amb Serveis Socials per avaluar opcions a la seva situació. Segons l'Ajuntament de Manresa, la majoria de persones afectades tenen opcions alternatives d'allotjament i hi ha dues famílies a qui s'oferirà un habitatge temporal.

Alguns dels veïns desallotjats, però, es queixaven de la incertesa a la qual han quedat sotmesos. «Jo no demano cap pis de luxe. Només un sostre», deia un d'ells també davant la porta, esperant per poder entrar i recollir estris.

Jordi Vidal, propietari de dos dels pisos, es queixava que hi havia veïns que no pagaven la seva part proporcional de les millores que s'havien fet a l'immoble. «Intentes fer les coses bé i et trobes amb això», va comentar. «Jo aquí hi he fet una inversió negativa».