Revitalitzar el Centre Històric de Manresa requereix grans objectius que són complexos. Per això seria convenient un pacte de ciutat no únicament d'un mandat, sinó a llarg termini. «És una cursa, no un esprint», va dir ahir el nou comissionat del Centre Històric, el periodista manresà Pere Gassó. Aquest dijous es va presentar públicament. Substitueix Adam Majó, que va exercir el càrrec fins la setmana passada. Ho deixa per dirigir la nova Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat.

En la seva primera intervenció pública Gassó va fer una declaració d'intencions. Es va comprometre a escoltar i dialogar amb tots els sectors del Centre Històric. El que m'agradaria és transmetre il·lusió no únicament al Centre Històric, sinó a Manresa i la comarca, perquè també es facin seu aquests espais. Són imperfectes, però de la imperfecció en podem treure profit», va assegurar. Segons Gassó els problemes del nucli antic de Manresa són semblants als que poden tenir altres ciutats mitjanes: habitatge, equipaments, integració social... «però alhora hi ha moltes oportunitats,i sovint van lligades a la capacitat d'engrescar la gent».

Es va fer seus els «petits i els grans objectius» de l'anterior comissionat, i va opinar que amb la complicitat de tothom els últims anys «s'està generant un ambient molt propici perquè es revitalitzi aquest Centre Històric que tenim tan gran i que necessita a tothom».

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, es va mostrar convençut que el perfil de Gassó és el més adequat per dur a terme aquesta tasca fins a final d'aquest mandat. «El seu tarannà garanteix el diàleg», va dir. El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme,Marc Aloy, va afirmar al seu torn que el comissionat és una figura necessària, i per això el relleu ha sigut ràpid. Va assegurar que al Centre Històric hi ha «interessos múltiples. A vegades són contradictoris entre ells. Per tant és molt important que hi hagi una figura de consens». Aquest dijous es va comunicar a la resta de grups municipals el nom del comissionat.

Un periodista per revitalitzar el nucli antic

Pere Gassó i Oller, de 58 anys i nascut al Centre Històric de Manresa, és llicenciat en Ciències de la Informació. Ha treballat a la Gazeta de Manresa, a Regió7 i el 1999 va fundar l'agència Catpress.