Parets de totxos a les portes i finestres. Ahir van començar els treballs per tapiar i blindar l'edifici del carrer Galceran Andreu de Manresa, xamfrà amb el Codinella, que dimarts a la nit va tenir un esfondrament parcial. Va afectar seriosament tota l'estructura de l'immoble, i els tècnics municipals van determinar que no reuneix les condicions per ser habitat. Vuit famílies, vint persones en total, van ser desllotjades. Totes les famílies han trobat allotjament i una ha anat a un pis d'emergència social de l'Ajuntament.

Per evitar que ningú entri a l'edifici, evitar mals majors i que es pugui degradar encara més, dos operaris van començar ahir a tapiar portes i finestres. Van iniciar els treballs per la façana que dona a la Via de Sant Ignasi.

La setmana vinent els 10 propietaris dels 12 pisos de l'edifici s'han de reunir amb l'Ajuntament per decidir què fer. Una opció seria rehabilitar-lo, però el cost seria importantíssim. Just al costat hi ha l'antiga seu de Creu Roja i els jutjats vells, on s'hi hauria de fer la delegació del Govern a Manresa.