L'institut Lacetània celebra enguany el 50è aniversari d'ençà que va obrir per primer cop les seves aules, el 2 d'octubre del 1968, a l'edifici anomenat aleshores Escuela de Maestría Industrial de Manresa. Per aquest motiu, dimarts, alumnes i professors van participar en un acte commemoratiu en què els primers van llegir un text sobre la història del centre i els delegats dels diferents cursos es van fotografiar amb el director, Francesc Delis, mostrant el logotip del 50è aniversari.

Amb un centenar d'alumnes i amb una vintena de professors, el Lacetània iniciava ara fa mig segle una aventura dins el món de l'educació que encara ara perdura. Al començament, només s'hi cursava Formació Professional, però, amb l'entrada de la reforma educativa, s'hi van incorporar els estudis d'ESO i Batxillerat. L'oferta formativa la completen els cicles formatius de grau mitjà i superior. Ara fa 30 anys es va decidir canviar-ne el nom pel d'institut Lacetània, amb referència als lacetans, el poblat iber establert a la part central de Catalunya des del segle VIII aC fins a final de l'I aC.

En l'acte de portes endins celebrat aquesta setmana, els alumnes van encoratjar tothom a gaudir de les activitats que es programaran al llarg dels propers mesos, que seran obertes al conjunt de la ciutat i que volen donar valor a la tasca duta a terme pel Lacetània en l'educació i la formació de tants joves de la comarca. Van destacar, també, que al llarg d'aquests 50 anys l'institut ha desenvolupat activitats més lúdiques, com intercanvis formatius amb instituts estrangers, concerts i una ràdio.