Irada reacció de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants després que l'Ajuntament de Manresa hagi convertit les 43 places de zona blava que hi havia a l'entorn de la plaça Milcentenari en aparcament de zona verda per a residents.

L'entitat ha assegurat que per als comerciants i restauradors la modificació resulta «totalment inacceptable».

El govern municipal ha explicat, requerit per aquest diari, que el que s'ha fet ha estat traslladar les places de zona verda d'aparcament per a veïns que es perdran amb la construcció del petit camp de futbol a la plaça Milcentenari i habilitar-les a l'exterior -al davant i al costat de l'església del Carme- on hi havia 43 places de zona blava mixta (que podia ser utilitzada pels residents en cas que les places de zona verda del Milcentenari estiguessin totes ocupades).

43 places que han estat repintades de verd. L'associació de comerciants ha acusat l'equip de govern de CDC i ERC d'actuar a còpia de «fets consumats» i «sense tenir en compte la proposta dels comerciants, que creiem que era la més justa per a tots: zona mixta d'aparcament per a comerciants i veïns» tant a l'exterior del Milcentenari com a l'aparcament del car-rer de la Dama.

L'entitat de comerciants assegura que «no podem permetre que si els veïns ocupen tot el Milcentenari i una part del carrer de la Dama ens quedin sols de 19 a 23 places d'aparcament de dia».

I afegeix que no només és totalment inacceptable sinó «molt perjudicial per a nosaltres, ara que després d'un any i mig estem remuntant amb més botigues obertes».

Per això l'associació anuncia que «es reunirà i prendrà les mesures que per majoria s'aprovin, perquè així no és manera d'ajudar-nos a remuntar el Centre Històric». I sentencia que si la recuperació s'estronca «nosaltres no en tindrem la culpa, però sí que en patirem les conseqüències».