Una seixantena de persones s'han aplegat a la plaça Major de Manresa per participar a la concentració convocada per la Plataforma en Defensa de les Pensions i dels Drets de la Gent Gran de Manresa.

Amb la pancarta "El Bages per unes pensions dignes" s'ha fet un fòrum de debat sobre com reivindicar i defensar els drets de les persones grans i s'ha convocat una nova concentració per dilluns que ve també a les 11 del matí davant l'Ajuntament de Manresa.

Els dilluns, pensions

Tal com succeeix des de fa mesos en altres indrets de l´Estat, a Manresa la Plataforma ha acordat afegir-se a la iniciativa ciutadana de concentració reivindicativa els dilluns, amb una periodicitat que serà setmanal o quinzenal en funció dels esdeveniments.

L´objectiu de la Plataforma és que la concentració esdevingui un fòrum participatiu de debat on tractar els temes que afecten a la col·lectivitat. Per aquest motiu, la Plataforma fa una crida a las ciutadania a participar-hi ja que les reivindicacions d´avui també ho seran demà per altres sectors de la societat com són els joves, els treballadors en actiu, les persones en atur laboral.

La llista reivindicativa és extensa: unes pensions dignes sense discriminació de gènere, la llei de la dependència, la manca de places públiques en residències geriàtriques, un servei d´assistència domiciliària eficaç, el copagament farmacèutic i la pobresa energètica, entre d'altres.

Així, doncs, per tot plegat, la Plataforma fa una crida a la ciutadania a la participació i a la mobilització.