El conductor del camió que va morir dissabte a la matinada a Oliana en precipitar-se amb el vehicle de gran tonatge per un pont des d'una altura de 30 metres és P.S.G., un veí de 45 anys de la Seu d'Urgell i de nacionalitat espanyola, segons va informar ahir el Servei Català de Trànsit (SCT).

El cos de l'home, que era a l'interior de la cabina que havia quedat submergida al riu Segre a una profunditat d'uns quatre metres, va ser recuperat cap a les set del vespre, segons els Bombers de la Generalitat. En aquest accident, que va tenir lloc cap a dos quarts de sis de la matinada al quilòmetre 144 de la C-14, hi van treballar unitats de rescat subaquàtic GRAE dels Bombers de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra.

A causa del sinistre, la C-14 es va tallar en els dos sentits de la marxa, i posteriorment es va donar pas alternatiu als vehicles, i a les cinc de la tarda es va restablir la circulació.

Arran de la incidència, es van activar tretze patrulles dels Mossos d'Esquadra, catorze dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i una unitat de suport psicològic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Les causes del sinistre encara s'estan investigant.

Les tasques per retirar el camió i el cos de dins la cabina van ser extremadament complexes per les dimensions del vehicle i per les dificultats d'accedir al lloc on va caure. A les 2 del migdia van arribar dues grues de gran tonatge per retirar el camió del punt on es va precipitar. Poc abans de les 6 de la tarda de dissabte, el personal que va participar en l'operatiu de rescat va aconseguir retirar la caixa del camió, i una hora més tard va poder treure la cabina, i la víctima mortal.

La policia encara està investigant per què el camió va sortir de la carretera i va acabar caient pel pont d'Oliana.