El grup funerari Mémora, propietari de la funerària manresana Fontal, ha assegurat a Regió7 que la finalització de les obres de la primera incineradora de cadàvers que tindrà la ciutat «està prevista per a final de gener del 2019». Segons la companyia, la inversió total realitzada serà d'aproximadament 3,3 milions d'euros.

D'aquesta forma, i si es compleixen els terminis, la potent funerària haurà emprat un any a executar les obres, que van començar el mes de gener passat. La data suposa un lleuger retard respecte a la previsió inicial, que era que el nou equipament situat entre el camí Vell de Rajadell i el carrer de la Lemmerz, a prop del cementiri, estigués a punt a final d'any.

Sigui com sigui comença el compte enrere perquè Manresa disposi d'un nou equipament funerari al qual aspira des de fa dècades i que, fins ara, ha obligat els partidaris de la incineració a desplaçar-se a altres municipis que sí que s'havien dotat d'aquesta infraestructura.

El grup Mémora, al qual pertany l'empresa manresana Fontal, va adquirir aquests terrenys pertanyents al polígon industrial de la Plana del Pont Nou fa 12 anys. Qui va fer la compra del terreny va ser l'empresa Inversiones Funerarias Reunidas i qui va demanar la llicència ambiental va ser Serveis Funeraris de Barcelona, una societat participada en el 85% pel grup Mémora i el 15% per l'Ajuntament de Barcelona.

El crematori que el grup Mémora està construint al costat del cementiri de Manresa tindrà capacitat per fer tres incineracions al dia. Disposarà de quatre sales de vetlla, una cafeteria, una sala de cerimònies amb una capacitat per a 140 persones i un aparcament per a 46 vehicles, d'acord amb el projecte presentat a l'Ajuntament.

Enmig de l'operació, Mémora va ser adquirida pel fons de pensions Ontario Teachers', que gestiona els estalvis de més de 300.000 professors canadencs.