L'Associació de Veïns de la Font dels Capellans ha iniciat una nova edició del projecte solidari Font Solidària, sorgit l'any 2009 per ajudar persones i famílies que, per culpa de la crisi, no podien cobrir algunes necessitats bàsiques.

Des de llavors s'ha anat realitzant aquest projecte anualment atès que la demanda d'ajuda per part del veïnat ha anat augmentant. Les ajudes que es realitzen en aquest projecte tenen dos formats: el repartiment setmanal de lots d'aliments bàsics i el pagament d'alguns subministres de la llar com l'aigua, la llum i el gas.

En aquesta nova edició es compta amb un pressupost de 28.000 euros aconseguits a través de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Manresa, La Caixa i dels recursos propis de l'entitat veïnal. El projecte funcionarà fins a exhaurir el pressupost aconseguit.

Per al bon funcionament de la Font Solidària es compta amb el suport dels Serveis Socials de la ciutat, amb coordinacions periòdiques per a la derivació i seguiment d'alguns casos detectats, sensibles a ser atesos com també per no doblar ajudes a algunes persones beneficiàries.

En la passada edició del projecte es van atendre més de 350 persones del barri i voltants en greu risc d'exclusió social. És per aquest motiu que des de l'AV de la Font dels Capellans es continuarà treballant en aquesta línia de projectes per tal d'atendre i cobrir necessitats bàsiques del veïns/es, reduint o eliminant el risc d'exclusió social i introduir-los a la xarxa social del barri i la ciutat de manera satisfactòria.