L'organització independentista Endavant (OSAN) ha organitzat per dimecres d'17 d'octubre, a 2/4 de 8 de la tarda a la sala de reunions del centre cultural el Casino de Manresa, una jornada de debat sobre el canvi de cicle polític al Principat.

Intervindran la portaveu de l'International Commission of European Citizens (ICEC), Anna Arqué; la diputada de la CUP-Crida Constituent, Maria Sirvent i el portaveu d'Endavant, Abel Caldera.

L'acte intentarà aportar respostes a les qüestions de si s'està davant d’un canvi de cicle polític al Principat i quina és la tasca que cal fer avui al Parlament de Catalunya. El debat entorn d’aquestes dues preguntes marcaran la jornada.Cinquè debat

Aquesta és la cinquena jornada que organitza Endavant(OSAN) a Catalunya. Es va fer una primera jornada al juliol al Poblenou de Barcelona on hi van intervenir, entre altres, la presidenta de l'ANC l'Elisenda Paluzie, el diputat de la CUP, Carles Riera i l'exdiputat de la CUP, Benet Salellas. Les dues últimes es van celebrar pels volts de la Diada a Lleida i Girona on també hi van intervenir l'Anna Arqué, l'Elisenda Paluzié, diputats de la CUP i portaveus d'endavant com l'Isabel Vallet.

Les jornades parteixen dels documents presentats per Endavant OSAN el passat mes de maig, Què fer en la nova situació política al Principat?, i de les resolucionsde la IX Assemblea Nacional d’Endavant OSAN celebrada a Reus els febrer d’enguany.

La voluntat és generar un espai de reflexió sobre el moment polític i les propostes concretes que es volen fer arribar des de l’organització, degut a la falta de concreció en l’acció parlamentària a la Generalitat de Catalunya, per una banda, i al nou cicle polític obert, per una altra. Així mateix, plantegen la necessitat de superar el passat cicle institucionalista que va fiar totes les capacitats d’autodeterminació al Parlament de Catalunya i a les direccions dels partits i les entitats.