La causa de l'esfondrament va ser una avaria d'aigua de la qual ningú es va adonar i que va acabar dissolent la paret. S'hi va sumar, però, la falta de manteniment que s'ha fet a l'edifici fins ara. Jordi Vidal, propietari d'un pis del bloc de Galceran Andreu 10-12, ha explicat a Regió7 que la comunitat de veïns té un deute de 50.000 euros pels propietaris que no han pagat les obres que s'han anat fent. Denuncia que «només cinc, la meitat, pagàvem les derrames i hem anat acumulant deute. Per això no hem fet més reformes a l'edifici».

Vidal considera que l'adquisició per part de l'Ajuntament de la finca és una bona oportunitat i creu que la majoria de propietaris «acabarem optant per aquesta opció». En parlaran el pròxim dilluns tots plegats en una reunió.

Reallotjament complicat

D'altra banda, aquesta setmana, la PAHC informava que els havia arribat el cas de tres famílies que vivien al bloc esfondrat i que tenien dificultats per trobar un nou allotjament. És el cas de Maria Jiménez, que ocupava un dels pisos amb el seu marit i els seus quatre fills. «Ara ens estem a casa d'uns amics. Des que ens van fer fora he intentat parlar amb l'assistenta social tres o quatre cops però no hi ha hagut manera. El meu fill petit té dos anys i mig i els altres tres també són menors, necessitem un sostre», lamenta.

Un altre veí, que prefereix mantenir-se en l'anonimat, assegura que «l'Ajuntament no ens dona solucions». Feia set anys que vivia a l'edifici amb la dona i dos fills, també menors d'edat. Ara busquen un nou pis de lloguer.