? Un dels projectes que l'Ajuntament de Manresa té pendents per al pròxim mandat és la redacció d'un nou Pla de Mobilitat. El regidor Jordi Serracanta i la cap de Mobilitat de l'Ajuntament, Queralt Torres, van anunciar ahir que ja s'ha fet la diagnosi per analitzar què s'ha dut a terme i què no del pla. S'ha exposat a agents de la ciutat relacionats amb aquest àmbit, als grups municipals i a la comissió de Mobilitat formada per l'Ajuntament de Manresa i entitats i associacions.

A partir d'ara el pròxim pas és començar a posar les bases per redactar el nou Pla de Mobilitat. Tenint en compte que les eleccions municipals s'han de celebrar el maig vinent i que només falten 7 mesos, s'ha deixat per al pròxim equip de govern.

L'actual es va aprovar el 2012 i, segons va recordar ahir el regidor de l'Ajuntament de Manresa Jordi Serracanta, ja preveia l'ampliació de les places de la zona blava. Aquesta es va posar en marxa el 2 d'octubre de l'any passat. Els primers 15 dies no es va multar ningú, sinó que s'advertia els conductors que estava a punt d'entrar en vigor.

Els carrers seleccionats ho van ser pel seu nivell de trànsit i la demanda d'aparcament de rotació. Aquests es troben, fonamentalment, als entorns de la Bonavista, Car-rasco i Formiguera, Saclosa i la carretera de Cardona.