El Museu de la Tècnica de Manresa ha rebut les primeres màquines per al cicle tèxtil que hi desenvolupa l'institut Guillem Catà.

El Museu de la Tècnica, situat a la carretera de Santpedor, encabeix la Nau Taller del cicle de grau mitjà en Fabricació i Ennobliment Tèxtil.

Un cop finalitzades les obres d'adequació, en què l'Ajuntament i Aigües de Manresa van coordinar les operacions amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat, aquestes primeres setmanes de curs s'està realitzant la instal·lació i posada en marxa de les màquines, representatives dels processos de producció del sector tèxtil, amb les quals els alumnes del cicle rebran formació pràctica efectiva.

Des de l'any passat, el grau mitjà tèxtil es du a terme en la modalitat dual, i els alumnes de segon curs ja fan estades remunerades a les empreses de la Catalunya Central, la qual cosa permet un alt nivell d'inserció laboral.

La formació inclou l'estudi dels materials, la filatura, les tres tecnologies de teixidura, així com els acabats, aprestos, tintoreria i estampació dels teixits.

Segons Josep Garrigós, professor del cicle, «lluny de la imatge tradicional del tèxtil i la confecció, la realitat és que el sector ha evolucionat cap a un vessant tecnològic i especialitzat que requereix mà d'obra especialitzada, ja que les nostres empreses competeixen en posicions de lideratge amb companyies de tot el món. És en aquest punt on el cicle de grau mitjà juga un paper clau en la renovació de les plantilles».

Entre la maquinària que ja s'ha instal·lat a la Nau Taller del cicle de grau mitjà en Fabricació i Ennobliment Tèxtil situada a l'interior del Museu de la Tècnica hi ha una tricotosa rectilínia Shima Seiki, amb la qual els alumnes de l'institut Guillem Catà duran a terme projectes i investigacions referents a nous materials i processos de producció.