La família manresana que havia criat un petit porc senglar després que el trobessin al costat de la seva mare greument ferida, però que ja no es podia fer càrrec de l'animal (vegeu Regió7 del 15 de setembre) -que pesava 120 quilos-, li ha trobat una nova llar en una granja a prop de Sant Vicenç.

«El dia del comiat va ser molt dur», explica la seva antiga mestressa, Maria Ferrer. Feia 5 anys i mig que la família del barri del Xup s'havia fet càrrec de l'Uchi.

Els primers 6 mesos l'Uchi va viure al pis de la família, situat al barri del Xup. Però en poc temps es va fer molt gran i van haver de buscar-li un terreny on viure. Molt a prop de la barriada els van llogar una parcel·la on durant tot aquest temps ha viscut l'animal. Cada dos o tres dies li feien una visita i li portaven menjar. Tanmateix, en els últims mesos, els propietaris els van informar que la bèstia ja no podia estar més temps allà. Va ser quan Maria Ferrer va començar a moure's per trobar una nova llar a l'animal, però no semblava fàcil.

Una trucada un dissabte al matí va posar fi a molts mesos d'incertesa. Una persona estava interessada a acollir el porc senglar i oferir-li una nova llar. «Estàvem molt tristos, però a la vegada molt contents», destaca Ferrer. A més a més, ara l'Uchi ja no estarà sol. La manresana assenyala que «ara viu en una granja a prop de Sant Vicenç, amb molt terreny a l'aire lliure on també hi ha oques, cavalls i gossos». «Està molt millor que el lloc on era abans, té molt més espai per córrer», afirma Maria Ferrer.

Visites els caps de setmana

Ferrer recorda que «quan el porc senglar era més petit dormia amb mi, el dutxàvem amb el gos i jugava amb la meva filla». Així que, després de 5 anys i mig, no podien dir-li adeu d'un dia per l'altre i de tant en tant els caps de setmana el van a veure. «No l'oblidarem», conclou la manresana.