Manresa ha acollit una trobada d'un dels grups de treball de la xarxa europea de ciutats mitjanes anomenada Eurotowns. Es tracta d'un projecte que té com a finalitat compartir i conèixer de primera mà experiències i bones pràctiques en àmbits municipals tan diversos com la mobilitat, la innovació i l'economia del coneixement, la cultura i el turisme.

En aquesta ocasió es va reunir a Manresa el grup de treball de cultura de la xarxa europea per exposar polítiques culturals innovadores que ajudin a projectar la imatge de les ciutats, la seva marca, i a planejar projectes europeus compartits en el sector de la cultura. La trobada va ser organitzada per les regidories de Projecció de la Ciutat i Festes i de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i per la ciutat holandesa de Schiedam, que és qui lidera aquest grup de treball.

Aquestes reunions se celebren dos o tres cops l'any de forma alternativa a les diverses ciutats de la xarxa que formen part del grup de cultura. En aquesta ocasió van ser a Manresa una vintena de participants procedents de les ciutats sueques de Halmstad i Varberg; de les holandeses de Shiedam i Haarlem; de la belga Hasselt; de la italiana Reggio de l'Emilia; de l'alemanya Detmold i de les catalanes de Girona i de Manresa.

La jornada de treball va durar tres dies, durant els quals els assistents van conèixer aspectes com la Fira Mediterrània i la Capital de la Cultura Catalana. Van fer sessions de treball al Casino, una visita comentada al Kursaal i també van ser rebuts per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Manresa també forma part del grup de treball d'estratègia política de la xarxa Eurotowns. La regidora de Projecció de la Ciutat i Festes, Neus Comellas, és qui representa la ciutat.