La Fundació Althaia i Avinent presentaran a les fires Healthio i In3Dustry, que comença avui a Barcelona, el projecte de creació en 3D de textures molt similars a les del cos humà per facilitar als facultatius una planificació més eficient i precisa a l'hora de dur a terme una intervenció quirúrgica. Althaia i l'empresa santpedorenca Avinent especialitzada en tecnologies mèdiques col·laboren en l'organització de les fires.

Professionals de les dues institucions han dissenyat el projecte per preparar una intervenció quirúrgica de càncer de recte amb tots els elements de la part abdominal, com teixit, pell cutània, musculatura, bufeta, pelvis i recte amb neoplàsia. L'ús de models anatòmics en 3D han d'ajudar els facultatius a identificar millor el problema i el seu abordatge quirúrgic per millorar la seguretat del pacient.

Les fires Healthio i In3Dustry són referents del sector de la innovació i la salut. Comença avui al recinte de Montjuïc i durarà tres dies. Althaia i Avinent hi han han rogramat diferents accions, com la presentació de dotze casos reals d'aplicació de la tecnologia d'impressió 3D en l'àmbit sanitari. L'exposició d'aquestes experiències anirà a càrrec de professionals de la salut de deu sanitaris catalans.