La il·luminació de Nadal a Manresa arribarà, enguany, a la nova plaça de la Bonavista i serà més vistosa que l'any passat: d'un milió de punts led passarà a tenir-ne quatre. Ahir, els operaris de l'empresa responsable de la instal·lació van enllestir l'enllumenat a Sant Domènec, que van assenyalar com l'espai més complicat de tots.

L'empresa contractada per ambientar els indrets més cèntrics de la ciutat, la igualadina Iluminaciones Icnolux SL, no vol que es repeteixin els problemes de l'any passat, en què no va enllestir l'enllumenat a tots els carrers quan tocava per problemes tècnics. Tant és així que aquesta vegada -la tercera que se n'encarrega- ha començat la preparació per a la instal·lació dels llums abans de l'habitual, l'1 de setembre. L'encesa serà el 23 de novembre.Un cub a Crist Rei transitable

Una de les novetats més importants és que s'il·luminaran espais de la ciutat on, fins ara, no arribava l'enllumenat nadalenc. És el cas de la nova rotonda de la Bonavista al mig de la qual anirà l'arbre que l'any passat era a la plaça de Crist Rei, davant del qual es van fotografiar molts ciutadans perquè era molt vistós. En el seu lloc, a la plaça manresana hi haurà un cub de 8 per 8 m2 transitable per l'interior. Així mateix, s'il·luminarà per primera vegada la nova façana del mercat de Puigmercadal. A la Plana de l'Om hi haurà un arbre que doblarà les dimensions del de l'any passat, que uns brètols van tombar i malmetre, i aquest cèntric espai va quedar sense la seva decoració. I a la plaça Major hi haurà el mateix arbre que l'any passat, de quinze metres d'alçada.

Pel que fa als carrers, hi haurà il·luminació nadalenca a les places de Sant Domènec, Major i del Carme; als carrers del Born, Nou, Jaume I, Urgell, Mel, Àngel Guimerà, Barcelona, Sobrerroca, Joc de la Pilota, Sant Miquel, Sabateria, Cap del Rec i Sant Tomàs; a la Plana de l'Om, i a la Baixada del Pòpul. Al Passeig s'il·luminaran els arbres i es preveu que sigui un dels vials més vistosos de la ciutat.

De la il·luminació de la carretera de Vic se n'encarregarà la manresana Elèctrica Garriga.