Dues avaries de gran abast en la xarxa de subministrament d'Aigües de Manresa han provocat aquest dimarts al matí i migdia la inundació d'un tram del carrer d'Àngel Guimerà i del passeig Pere III, a tocar de Crist Rei. A causa d'aquestes dues incidències s'ha hagut de tallar l'aigua a desenes d'habitatges i comerços de la zona afectada.

Des d'aquest dimarts al migdia més d'una desena d'operaris han treballat a correcuita per arreglar els danys, que segons han confirmat fonts de la companyia podrien estar relacionats. Les dues avaries han estat bastant aparatoses i han creat molta expectació entre vianants i veïns dels carrers afectats, sobretot la que s'ha produït al carrer Guimerà. A quarts de 2 del migdia ha explotat una de les canonades que hi ha soterrades sota la vorera.

Ha estat just al davant la botiga Tous. En tractar-se d'una canonada de 100 mm (de les grosses) ha provocat una important fuita d'aigua, que ha inundat part del carrer i també els baixos de la joieria en poca estona, i ha aixecat un tram de la vorera. Mita Cases, cap de secretaria general d'Aigües de Manresa, ha explicat a Regió7 que en "pocs minuts els nostres operaris han pogut tancar el pas de l'aigua i aturar la fuita". Malgrat això, uns 80 abonats han quedat sense aigua. El subministrament s'ha restablert a 1/4 de 7 de la tarda.

La companyia ha enviat prop d'una desena d'operaris al lloc dels fets per arreglar, de forma provisional, l'avaria. Per resoldre el problema definitivament, primer cal aixecar la vorera i fer una diagnosi completa del problema. Això, segons Cases, requereix temps. "Hem d'estudiar la magnitud de la incidència i veure exactament quin tram de la canonada afecta. Aquests treballs portaran dies, però la reparació la farem de manera programada", ha assegurat Cases, fet que permetrà avisar amb antelació els veïns a qui calgui tallar l'aigua.

Unes hores abans que rebentés aquesta canonada davant de la botiga Tous, s'ha produït una altra avaria al passeig Pere III, a Crist Rei. Durant unes obres que ja estaven programades per avui al matí, s'ha "escapat" una peça en forma de T que es col·loca a la bifurcació entre tres canonades i ha provocat una gran fuita d'aigua, ha detallat Cases. També es tractava d'una canonada gran, en aquest cas de 150 mm, i l'incident ha fet que s'hagin perdut milers de litres d'aigua. Així mateix, diverses llars de la zona han quedat afectades per l'avaria. El subministrament d'aigua s'ha restablert a quarts de 5 de la tarda.

Tot apunta, ha assenyalat Cases, que l'explosió de la canonada al Guimerà podria haver estat provocada per l'avaria que ha tingut lloc unes hores abans a Crist Rei. "Hem hagut de tallar el pas d'aigua per evitar la pèrdua de més litres. Però un cop s'ha reobert, podria ser que la forta pressió amb què circula l'aigua hagi estat la causa de la rebentada a Guimerà", ha explicat Cases.