Què és el projecte Manresa 2022? Si es fes aquesta pregunta als ciutadans de la capital del Bages, segurament que molts no la sabrien contestar. Amb l'objectiu que siguin una minoria, l'Ajuntament ha organitzat la nova visita ciutadana gratuïta Hora 20:22, que aprofita el format tradicional de visita turística per explicar els eixos del projecte que ha de servir per deixar ben preparada la ciutat de cara a la commemoració, el 2022, dels 500 anys de l'estada que hi va fer sant Ignasi de Loiola.

La presentació de la proposta es va fer ahir al vespre, amb sortida des de l'Espai Manresa 1522, a l'edifici del teatre Conservatori, que rememora la ciutat que va conèixer sant Ignasi quan hi va viure durant onze mesos que el van transformar i el van convertir en un dels líders espirituals més importants de tots els temps. Des d'aquest espai, es va fer un recorregut pel Centre Històric amb parades al conjunt escultòric L'Acollida de la plaça de Fius i Palà, la Plana de l'Om, la capella de Sant Ignasi Malalt, la plaça Major, la Seu i, finalment, el carrer del Balç. En cada lloc es va afegir a la informació turística sobre l'indret la del projecte Manresa 2022: les millores que s'han portat a terme en espais ignasians de la ciutat, la senyalització, el treball turístic...

Al carrer del Balç es va fer un tast de cinc activitats lligades a la Manresa 2022, com tècniques de relaxació del projecte Lotus, que s'adreça als joves, als quals ofereix eines de transformació interior; i un tast gastronòmic elaborat pel Mas de la Sala amb productes inspirats en el sant Ignasi pelegrí que s'han anat creant -alguns- els darrers anys per oferir-los a les persones que visitin la ciutat. Inclou el dolç del gremi de forners, el mossec de porc del Palou, el brou d'Aneto, el bisbe i botifarra confitada del Grup Llobet, vins històrics de la DO Pla de Bages i la Cervesa del Pelegrí de Guineu.

El recorregut dura dues hores, comença a 2/4 de 8 del vespre i l'han dissenyat l'Ajuntament, l'Oficina de Turisme i l'empresa E2S. El tast el paga La Caixa.