La Fundació Convent de Santa Clara (antiga Fundació Rosa Oriol) necessita almenys 300 voluntaris a Manresa per al gran recapte d´aliments que tindrà lloc el 30 de novembre i l´1 de desembre. L´esdeveniment solidari, que arriba a la desena edició, està organitzat pel Banc d´Aliments de Catalunya i se celebrarà arreu del territori a través de diverses entitats socials que hi col·laboren.

A Manresa es busquen 300 voluntaris per cobrir 15 dels 30 supermercats que hi ha a la ciutat. Per comarques, al Bages calen 1.050 voluntaris, al Moianès 105 i al Berguedà 315. Així ho han explicat aquest dimecres els organitzadors durant la presentació que s'ha fet del recapte a Manresa, a la seu de la fundació. Hi han participat Roser Brutau, presidenta del Banc d'Aliments de Barcelona; Jaume Torras, delegat del banc al Bages; Aureli Quintas, responsable de logística de la Fundació Convent de Santa Clara; i Víctor Pedragosa, coordinador dels delegats comarcals de la plataforma.

Tots ells han lamentat que «la davallada de la crisi no s´ha notat» entre els usuaris del Banc d´Aliments i han recordat la importància d´esdeveniments com el gran recapte per cobrir les necessitats bàsiques de la població. Han destacat que «el gran recapte és un dels dos grans esdeveniments solidaris del país, juntament amb La Marató de TV3», i han explicat que hi haurà punts de recollida en tots els establiments de les grans cadenes comercials. També alguns supermercats més petits o botigues com les de Casa Ametller, que enguany també s'han sumat a la campanya.

Uns 35.000 kg de menjar

L´any passat es van recollir uns 35.000 kg de menjar a Manresa, que van cobrir durant 3 mesos les necessitats dels 1.749 beneficiaris de la fundació impulsada per Sor Lucía. En total, al Bages i Moianès es van recollir 75.566 kg i al Berguedà, 21.206. Segons els organitzadors, la solidaritat de la gent continua anant a l´alça i cada any es recapta més menjar. A Catalunya, es van aconseguir el 2017 4.656 tones d´aliments bàsics en 2.870 punts habilitats i amb la col·laboració de més de 30.000 voluntaris.

Per a inscriure´s com a voluntari cal fer-ho a través del web www.granrecapte.com. En omplir el formulari es pot escollir la localitat, l'establiment comercial i també el torn desitjat. A banda de la fundació manresana, al Bages hi ha sis entitats més que coordinaran els voluntaris, al Moianès n'hi ha tres i al Berguedà també tres. Entre totes elles l´any passat van atendre prop de 3.700 persones.