Una mesa de contractació valorarà totes les ofertes que hi hagi damunt la taula. Les propostes s'analitzaran amb uns criteris de puntuació que tindran en compte la qualitat arquitectònica, d'ordenació i integració a l'entorn, que l'edifici sigui el màxim d'ecoeficient, que hi hagi una proposta tècnica de conservació i manteniment de l'immoble i que es faci difusió i foment del model d'habitatge cooperatiu. També que suposi un model de convivència innovador. Les cooperatives d'habitatges que han aparegut a Catalunya tenen un component social, com per exemple que hi hagi espais compartits com la bugaderia, habitacions per a convidats o un menjador gran, i que es faci una gestió comunitària.

Segons el cap de serveis d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa, Ricard Torres, tot aquest procés «ha estat un aprenentatge. És una forma indirecta d'implicar la part privada, en aquest cas una cooperativa, per revitalitzar el Centre Històric.

El projecte preveu que s'obri un vial per unir la plaça de l'Hospital amb l'Anònima, i que el 20 % de la planta baixa se cedeixi a l'Ajuntament per fer-hi activitats socials.