L'ANC Manresa i el CDR Manresa han organitzat, per al pròxim dissabte, la primera fira republicana de proximitat, que tindrà lloc a la plaça de Sant Domènec de les 11 del matí a les 8 del vespre. Hi participaran sis companyies catalanes de gas, llum i telecomunicacions amb l'objectiu de donar a conèixer iniciatives empresarials i cooperatives «arrelades al territori, respectuoses amb el medi ambient i socialment responsables». Sota aquesta premissa es vol potenciar l'economia del país i així «lluitar contra les empreses de l'Ibex 35».

Les entitats organitzadores volen repetir el model i muntar fires de forma periòdica. La següent girarà entorn la banca i les assegurances i se'n farà una tercera sobre l'alimentació i el turisme, segons va explicar ahir a Regió7 Josep Heras, membre del secretariat de l'ANC Manresa. Preveuen fer-ne una pels volts de gener i una altra al maig. «Hem de deixar de consumir pels anuncis i la pressió que rebem de les grans empreses», va expressar. De moment, és la primera fira d'aquest estil que l'ANC organitza a Catalunya, «tot i que esperem que s'estengui a altres poblacions».

La jornada comptarà amb les companyies Catgas, Factorenergia, Somenergia, Aspwifi, Fibracat i Goufone. A banda, hi col·laboraran els bagencs Fent País -que sortejaran una caixa regal entre els usuaris que canviïn de companyia- i Explora, que animarà els infants amb la realització d'experiments científics a la plaça. Dissabte al migdia també hi haurà un vermut solidari per recaptar fons per a la caixa de solidaritat de les entitats independentistes.