De moment hi ha cinc escoles de Manresa i tres-cents alumnes apuntats al programa per visitar durant el curs el mercat municipal de Puigmercadal. Les visites es poden realitzar qualsevol dimecres de l'any, concertant cita prèvia (es poden adreçar directament al mercat: 938722066 / puigmercadal@ajmanresa.cat).

Previsiblement a les escoles Les Bases, Sant Ignasi, Pare Algué, Vedruna i Ave Maria s'hi afegiran altres centres de primària i secundària per participar en la visita guiada que fa del mercat una extensió de les aules per formar els alumnes en un tema tan crucial com poc valorat: l'alimentació sana i sostenible. Es tracta d'una activitat proporcionada i finançada per la Diputació de Barcelona, que consisteix en una visita guiada per una tècnica de la Diputació, en la qual es visiten les diferents instal·lacions i les parades del mercat. La finalitat és explicar el procés dels aliments, des que són produïts o capturats i fins que arriben a la botiga, i també donar algunes nocions o pautes d'alimentació saludable.

Al mateix temps, aquest projecte permet donar a conèixer el mercat municipal com un lloc integrat al barri i un punt d'abastiment saludable i sostenible.

La visita dura una hora, aproximadament. La poden realitzar tant grups de primària com de secundària (el contingut de l'explicació s'adapta a l'edat del grup). Les escoles participants reben, prèviament a la visita, un material didàctic per si volen completar l'activitat a l'aula. A més, l'associació de paradistes del mercat obsequia a cada nen o nena amb un estoig per dur-hi un esmorzar fet a casa i no pastisseria industrial.