El PSC va ser l'altre grup municipal, igual que la CUP, que va votar en contra de les contribucions especials. I ho va fer per un tema que considera de calaix: amb pocs metres de diferència hi ha veïns que paguen contribucions especials i altres que no i això genera «un greuge», en paraules de Felip González, no només en aquest mateix sector sinó també a l'entorn, perquè els veïns de la Bonavista, per exemple, no en van pagar pas.

El regidor d'Urbanisme, Marc Aloy (ERC), va explicar que a causa de la crisi l'Ajuntament ha intentat reduir al mínim l'aplicació de contribucions especials i que s'ha aprofitat el conveni signat amb la Diputació i les obres que havia de fer Aigües de Manresa per pagar la Bonavista, de la mateixa forma que els veïns també s'havien beneficiat de les aportacions de la Caixa per les càrregues urbanístiques de l'operació de la Fàbrica Nova.

Així que l'alternativa hauria estat que més veïns paguessin contribucions, mentre que González va aclarir que el que criticava era la discrecionalitat que uns paguin i altres no.