Ahir va quedar fora de servei l'ascensor públic que connecta la plaça Major amb el carrer de Santa Llúcia, després que hi quedessin tancades sis persones. L'avís als Bombers el va donar un veí quan faltaven dos minuts per a les 12 del migdia. Després de treballar-hi una estona, van poder treure els sis usuaris a les 12 i 21 minuts. Hi va participar una dotació dels Bombers i la Policia Local, que va decidir aturar-lo fins avui al matí per precaució i perquè hi facin una mirada els tècnics abans de tornar-lo a posar en marxa.

No és la primera vegada que aquesta instal·lació comporta problemes. La darrera va ser l'11 d'octubre, quan dues persones hi van quedar atrapades. La Policia Local les va poder treure abans que hi arribessin els Bombers. Anteriorment, el 21 d'abril, un altre home hi va quedar tancat durant 40 minuts. Els Bombers el van haver de rescatar perquè en pogués sortir. L'incident va tenir lloc l'endemà mateix de l'estrena de l'elevador, que supera els nou-cents usuaris diaris. A més a més, al cap de dos mesos de l'estrena, la instal·lació va quedar inhabilitada perquè la porta no s'acabava de tancar. Passats dos dies, els tècnics van resoldre el problema i va tornar a entrar en funcionament.

L'ascensor, que salva un desnivell de dotze metres, va entrar en funcionament el 20 d'abril passat. Les obres van tenir un pressupost de 176.648 euros, 125.000 dels quals per pagar l'ascensor, finançat per Criteria Caixa a través del conveni de Fàbrica Nova. Els diners restants van servir per condicionar tot el que és l'espai exterior (l'accés des de la plaça, la marquesina i la senyalització). Es va pagar amb un fons FEDER. Funciona de les 6 del matí a les 12 de la nit els 365 dies de l'any.