Les famílies del bloc Amadeu Vives, 29 de Manresa, ocupat per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) Bages l'agost del 2014, han fet públic un comunicat per donar a conèixer la situació "d´indefensió i d´abandó" que asseguren que pateixen.

Actualment 15 de les 16 famílies estem denunciades per la SAREB ( El Banc Dolent ) pel càrrec d´usurpació i demanen fiances de fins 3.000 euros "a famílies que patim greus problemes econòmics, moltes sense ingressos, amb menors a càrrec i altres problemes sòcio-econòmics i de salut a sobre".

Afirmen que "a l´assetjament constant del Banc Dolent se suma també Endesa" que fa uns dies "incomplint els acords de no deixar sense llum famílies en situació vulnerable, ens va tallar el subministrament elèctric a tot el bloc, posant en risc a menors amb problemes mèdics que necessiten a diari medicació que s´ha de mantenir a nevera, sense que cap agent polític o social de la ciutat ens ajudés".

Asseguren que "és tal la indefensió i incomprensió en què ens trobem que moltes de les persones que hi vivim patim ansietat, depressions, trastorns del son i altres malalties mentals i físiques degudes a l´estrès de no obtenir cap resposta per part de l´administració a la nostra situació".

16 pisos

El 27 d´agost de 2014 vam ocupar aquest bloc de 16 pisos, propietat de la SAREB al barri de la Parada de Manresa que s´afegia a la campanya d'Obra Social. Com a qualsevol bloc d´Obra Social l´ocupació d´aquests pisos buits es va fer "per donar una solució d´habitatge a famílies expulsades de les nostres llars a les quals les administracions no oferien cap alternativa habitacional i aconseguir un lloguer social per a les famílies que actualment residim al bloc en qüestió".

Durant aquest temps, més de quatre anys, les 15 famílies que hi viuen han estat esperant que l´Ajuntament de Manresa o l´Agència de l´Habitatge de Catalunya els facilités alguna alternativa en forma de lloguer social o assequible però "no tenim resposta".

Som en total 21 adults i 28 infants que asseguren que no poden seguir per més temps "en una situació d´indefensió i desprotegits davant la situació d´emergència habitacional que patim. Famílies que esperem ser respectades i arribem, el més aviat possible, a legalitzar la nostra situació i no patir l'assetjament constant d'un probable desallotjament".

Per això demanen a l´Ajuntament de Manresa, al regidor d´Habitatge, Joan Calmet, a la regidora d´Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària i a l'alcalde Valentí Junyent una reunió d´urgència perquè l´ajuntament faci de mediador davant la SAREB, demani a Endesa la instal·lació de comptadors solidaris i a l´Agència de l´Habitatge de Catalunya que doni resposta a les peticions reiterades d´habitatges de lloguer social per a les famílies que ho necessiten.

Les famílies "seguim en la lluita pel dret a l'habitatge que impulsem amb la nostra desobediència a aquest sistema capitalista que prima l'ús especulatiu de la propietat privada per davant de les necessitats bàsiques de les famílies i el nostre dret a gaudir d'una llar on poder construir un projecte de futur".