Exposar els reptes energètics que planteja el canvi climàtic serà l'objectiu del Fòrum Energia d'Ecoviure de Manresa. La trobada se celebrarà aquest divendres al Palau Firal, el dia abans que la fira Ecoviure obri les seves portes al públic en general.

El Fòrum Energia, una trobada per a professionals, tindrà la participació de reconeguts experts dels àmbits de l'administració, l'empresa i el món de la universitat i la recerca, que exposaran el seu punt de vista sobre com es pot fer front al canvi climàtic des de l'impuls de les energies renovables. Oferirà 10 xerrades amb l'objectiu de compartir experiències i innovacions. Enguany el Fòrum Energia té com a eix central el canvi climàtic i el paper de l'energia en la mitigació dels seus efectes adversos en aspectes com l'autoconsum, la mobilitat o l'eficiència energètica.

La xerrada inaugural de la jornada anirà a càrrec de Joaquim Sanz, fins ara professor de Mineralogia de l'EPSEM, enginyer tècnic de Mines i gemmòleg, que parlarà dels materials crítics. Són aquells que són indispensables per al desenvolupament de les energies verdes. També de les implicacions mediambientals, socials i geopolítiques del seu ús. A continuació, hi haurà un bloc dedicat al canvi climàtic i la reducció de l'ús de l'energia, en què participaran Salvador Samitier, cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic; i Francesc Vidal, cap d'Àrea d'Energies Renovables i Internacional de l'Institut Català d'Energia.

La jornada s'arrodonirà amb xerrades sobre l'autoconsum fotovoltaic, la mobilitat elèctrica, l'eficiència energètica i gestió del consum. La inscripció al Fòrum Energia és gratuïta. Cal apuntar-se a través de correu electrònic a la web www.ecoviure.cat.