L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa, format per l'actual PDeCAT i Esquerra, ha expressat la seva voluntat de tornar a hissar l'estelada a la plaça Onze de Setembre, sostreta cinc vegades des del mes de juliol passat. Ara farà un mes que hi ha el pal sol, sense l'ensenya.

Però no ha dit ni quan ni com. Només que hi ha la intenció de reposar-la per complir el mandat del ple municipal del 2012, que va aprovar col·locar-la i també que presidís la celebració de totes les Diades a la mateixa plaça.

El 20 de setembre passat a la matinada la van sostreure per cinquena vegada, tot i que s'havien aplicat mesures per intentar dissuadir qui intentés fer-ho. En aquesta última ocasió l'estelada es va col·locar el mateix dia de la Diada a primera hora del matí i es va col·locar una extensió al pal d'un metre de llargada perquè no s'hi pogués arribar amb tanta facilitat amb una escala. Tanmateix un grup d'ultres del Penedès va sostreure l'estelada durant la matinada. Ho van fer amb una perxa.

El primer cop que es va treure l'estelada va ser a mitjan juliol. L'ultra bagenc Raúl Macià s'hi va enfilar a pols i va arrancar l'estelada. A final del mateix mes Macià va treure una estelada i una senyera que hi havien reposat membres dels CDR. A mitjanit, quan les tornaven a col·locar, un grup d'ultres va protagonitzar una agressió contra una colla d'independentistes que els van recriminar l'acció.

L'Ajuntament va reposar l'estelada i va untar el pal amb una mena de greix per evitar que ningú s'hi enfilés. Però també va tornar a desaparèixer.